Alter Escapes
Τηλέφωνο
6972756511
Διεύθυνση
Αιόλου 73
Επικοινωνία
info@alterescapes.com
Login
Είσοδος

Αμοργός & Αστυπάλαια - Εξερεύνηση στο νησί του απέραντου γαλάζιου & στην Πεταλούδα του Αιγαίου!

Πάμε για διακοπάρες στα ομορφότερα νησιά του Αιγαίου! Εξερευνούμε τις ωραιότερες παραλίες, πεζοπορούμε σε μοναδικά μονοπάτια και δοκιμάζουμε ντόπιες γεύσεις και ρακές!!!
18-08-2024
Ημερομηνία
12:00 pm
Ώρα
Αναχώρηση
Διάρκεια
από
295
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
μ.
Ανώτερο
Υψόμετρο
μ.
Υψομετρική
Διαφορά
μ.
Κατώτερο
Υψόμετρο
χλμ.
Μήκος
Διαδρομής
Ώρες
Διάρκεια
Απόδρασης
A'
  Βαθμός
Δυσκολίας
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΒΙΝΤΕΟ
ΚΡΑΤΗΣΗ
Γ. Μέτσος, Ι. Κωτσής
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ
youthtrekking@gmail.com
ΕΠΙΚΟΙΚΩΝΙΑ
6972756511, 6944965803
ΤΗΛΕΦΩΝΟ

Κυριακή 18 Αυγούστου

Το ραντεβού μας είναι στο λιμάνι του Πειραιά έξω από το πλοίο blue star patmos στις 11:00 και η αναχώρηση είναι στις 12:00.

Η άφιξη στην Αστυπάλαια θα είναι περίπου στις 20:25.

Μόλις φθάσουμε θα μεταφερθούμε στο κάμπινγκ για να τακτοποιηθούμε και έπειτα θα φάμε και θα πιούμε μπύρες στο πιο rock κάμπινγκ του Αιγαίου!

Δευτέρα 19 Αυγούστου

Μετά το πρωϊνό ξεκινάμε με το λεωφορείο για την παραλία Βάϊ λίγο μετά την Ανάληψη.

Αφού ρίξουμε εκεί μια βουτιά θα συνεχίσουμε απο παράκτιο μονοπάτι μέχρι την άγριας ομορφιάς παραλία Ψιλή Άμμος και αφού ρίξουμε και εκεί τις βουτιές μας θα συνεχίσουμε απο αγροτικό δρόμο για να φτάσουμε στην Ανάληψη (Μαλτεζάνα).

 

- Διάρκεια διαδρομής: 2 ώρες (+/-45')

- Μήκος διαδρομής: 6 χλμ

- Υψομετρική διαφορά: μικρή

 

Εκεί λοιπόν στις παραλίες της Ανάληψης και του Σχοινώντα θα κάτσουμε για μπάνιο και φαγητό και έπειτα θα αναχωρήσουμε για το κάμπινγκ.

 

Αφού πέσει ο ήλιος αργά το απόγευμα αναχωρούμε πεζοπορώντας για την Χώρα, μια απο τις ομορφότερες Χώρες των νησιών μας, όπου θα την περιηγηθούμε και μετά θα κάτσουμε για βραδινό και ποτά! Επιστρέφουμε αργά το βράδυ πεζοπορώντας για να συνεχίσουμε στο μπαράκι του κάμπινγκ!

Τρίτη 20 Αυγούστου

Μετα το πρωινό αναχωρούμε με το λεωφορείο για την υπέροχη παραλία του Αγίου Κωνσταντίνου για βουτιές, καφέ και κοκτέιλ στο beach bar της παραλίας, αλλά και για εξερεύνηση μέσω μονοπατιού των διπλανών αγνώστων παραλιών!

 

Έπειτα το λεωφορείο θα μας μεταφέρει νοτιοδυτικά στην απόμερη παραλία Καμινάκια για μικρή πεζοπορία, βουτιές και φαγητό στην ταβέρνα της Λίντας.

 

Αργά το μεσημέρι επιστρέφουμε στο κάμπινγκ και αφού ετοιμαστούμε αναχωρούμε αργά μόλις βραδιάσει πεζοπορώντας για την πανέμορφη Χώρα για ποτά μέχρι...

Τετάρτη 21 Αυγούστου

Μετά το πρωινό μαζεύουμε τις σκηνές μας.

Έπειτα αναχωρούμε με το λεωφορείο για μία από τις πιο όμορφες παραλίες, τα Τζανάκια, όπου θα κατέβουμε στις 2 προσβάσιμες παραλίες μέσω μικρού μονοπατιού, ενώ κολυμπώντας θα πάμε και στις άλλες 2 πιο άγνωστες παραλίες!

Έπειτα πεζοπορούμε μέχρι την παραλία Λιβάδι όπου θα κάτσουμε για μπάνιο και φαγητό, μέχρι να μεταφερθούμε με το λεωφορείο στον Πέρα Γυαλό, από όπου θα αναχωρήσουμε με το πλοίο των 18:00 για το λιμάνι της Αιγιάλης στην Αμοργό!

 

Μόλις φτάσουμε πάμε στο κάμπινγκ των φίλων μας στην Αιγιάλη για να στήσουμε τις σκηνές μας και να τακτοποιηθούμε και το βράδυ ετοιμαζόμαστε για το καλωσόρισμα στην ταβέρνα του κάμπινγκ με μουσική και χορό!

Πέμπτη 22 Αυγούστου

Μετα το πρωνό αναχωρούμε με το λεωφορείο για την θέση "Κάψαλα" πρίν την Χώρα και με θέα το απέραντο γαλάζιο κυριολεκτικά, θα πεζοπορήσουμε προς την επιβλητική Μονή Χοζοβιωτισσας την οποία και θα επισκεφθούμε.

Έπειτα θα συνεχίσουμε μέσω του δρόμου για να καταλήξουμε στις πανέμορφες παραλίες της Αγίας Άννας και στο Καμπί για βουτιές!

 

- Διάρκεια διαδρομής: 3 ώρες (+/-30')

- Μήκος διαδρομής: 7 χλμ

- Υψομετρική διαφορά: Μικρή

 

Μετά αναχωρούμε για το κάμπινγκ και πριν το βράδυ το λεωφορείο θα μας μεταφέρει σε ένα απο τα ομορφότερα χωριά, την Λαγκάδα και αφού την περιηγηθούμε, θα κάτσουμε για φαγητό σε μια απο τις ωραίες ταβέρνες και έπειτα για ποτό στο μπαράκι του χωριού το Περγαλίδι.

 

Αργα το βράδυ επιστρέφουμε στην Αιγιάλη, ότι ώρα θέλει ο καθένας κατηφορίζοντας είτε απο το μονοπάτι είτε απο τον δρόμο κάνοντας μια όμορφη μικρή νυχτερινή διαδρομή 30-40 λεπτών!

Παρασκευή 23 Αυγούστου

Παίρνουμε σνακ και νερό απο το κάμπινγκ και αναχωρούμε το πρωί με το λεωφορείο για να εξερευνήσουμε την πιο άγνωστη πλευρά της Αμοργού, την Κατω μεριά!

Αρχικά πηγαίνουμε στο όμορφο χωριό Βρούτση απο όπου θα ξεκινήσουμε πεζοπορία αρχικά προς την αρχαία Αρκεσίνη και γυρνώντας αφού περάσουμε την Ραχούλα, θα καταλήξουμε στον αρχαίο πύργο της Αγίας Τριάδος, τον καλύτερα διασωζόμενο αρχαίο πύργο των Κυκλάδων.

Εκεί δίπλα θα κάτσουμε στο καφενείο της Ευαγγελίτσας για καφέ και παραδοσιακά Αμοργιανά τυροπιτάκια!

 

Μετά αναχωρούμε με το λεωφορείο για να ρίξουμε βουτιές στην πανέμορφη παραλία του Μούρου μέχρι αργά το απόγευμα.

 

Έπειτα ξεκινάμε με το λεωφορείο για τον ερειπωμένο οικισμό του Ασφοντιλίτη, ένα μοναδικό σεληνιακό τοπίο στην ραχοκοκκαλιά των βουνών της Αμοργού!

 

Μόλις φτάσουμε θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία που θα μας οδηγήσει σε ένα απο τα ομορφότερα άγρια τοπία της Αμοργού στα Χάλαρα.

Εκεί θα ρίξουμε τις βουτιές μας και έπειτα θα ανέβουμε πάλι στον Ασφοντιλίτη.

 

- Διάρκεια διαδρομής: 2,5 ώρες

(+/- 45')

- Μήκος διαδρομής: 6 χλμ

- Υψομετρική διαφορά: 325 μέτρα

 • Η διαδρομή ενδείκνυται και για αρχαρίους αλλά με ΚΑΛΗ φυσική κατάσταση!

 

Μόλις επιστρέψουμε θα μας περιμένει η φίλη μας η κυρά Σοφία στο μοναδικό καφενείο της με θέα τις απέραντες οροσειρές της Αμοργού κάτω απο τον έναστρο ουρανό για να φάμε κατσικάκι και ρεβιθάδα απο τον ξυλόφουρνό της.

 

Έπειτα επιστρέφουμε με το λεωφορείο για να επισκεφθούμε άλλο ένα απο τα πανέμορφα χωριά της Αμοργού, τα Θολάρια!

Αφού περιηγηθούμε το χωριό περνώντας απο τα καφενεία των φίλων μας εκεί, την Καλή Καρδιά του Μιχάλη και τον Χορευτή του Παρασκευά, θα καταλήξουμε για ποτό στο μπαράκι του χωριού με την εκπληκτική θέα!

Έπειτα κατηφορίζουμε στην Αιγιάλη ότι ώρα θέλει ο καθένας μέσω του δρόμου ή του μονοπατιού, κάνοντας μια ωραία νυχτερινή πεζοπορία 30 λεπτών!

Σάββατο 24 Αυγούστου

Μετά το πρωινό ξεκινάμε για μικρή πεζοπορία 45' μέσω μονοπατιού με όμορφη θέα προς τις κοντινές παραλίες της Αιγιάλης, την Λεβρωσσό, Ψιλή άμμο & Χόχλακα, όπου θα κάνουμε μπάνιο.

 

Επιστρέφουμε στο κάμπινγκ και αργά το απόγευμα αναχωρούμε με το λεωφορείο για συγκεκριμένο σημείο πριν την Χώρα, από όπου θα ξεκινήσουμε την ανάβαση για τον Προφήτη Ηλία, μία κορυφή 700 μέτρων με απίστευτη θέα.

Αφού κάτσουμε για λίγο στο πανέμορφο εκκλησάκι του προφήτη Ηλία, θα συνεχίσουμε από άλλο μονοπάτι και θα καταλήξουμε στην ωραιότερη Χώρα των Κυκλάδων!

 

- Διάρκεια διαδρομής: 2 ώρες

- Μήκος διαδρομής: 5-6 χλμ

- Υψομετρική διαφορά: 350 μέτρα

 

Αφού φάμε και πιούμε σε ταβέρνα της Χώρας θα αναχωρήσουμε για το κάμπινγκ και αφού ετοιμαστούμε θα πάμε σε μπαράκι της Αιγιάλης για την τελευταία βραδιά με χορό και ποτά!

Κυριακή 25 Αυγούστου

Μετά απο ένα τόσο γεμάτο πρόγραμμα και έχοντας ξενυχτήσει, ξυπνάμε χαλαρά αργά το πρωί, παίρνουμε πρωινό και μαζεύουμε τις σκηνές μας!

Έπειτα πάμε για μπάνιο μέσω του μονοπατιού προς τις παραλίες του Χόχλακα & της Ψιλής άμμου και γυρνώντας θα καταλήξουμε στην ταβέρνα του Πέτρου στην Λεβρωσσό με την ωραιότερη θέα της περιοχής για να φάμε και να πιούμε!

 

Το απόγευμα αναχωρούμε με τα λεωφορεία του κάμπινγκ για το λιμάνι των Καταπόλων όπου θα περιηγηθούμε τα Κατάπολα, θα πιούμε τις τελευταίες ψημένες και στις 19:00 θα αναχωρήσουμε με το πλοίο Blue star naxos για το λιμάνι του Πειραιά στο οποίο θα φτάσουμε περίπου στις 5:00 το πρωί.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

* Όσες/οι θέλουν δωμάτια στην Αστυπάλαια φροντίζουν μόνοι τους!

Όσες/οι θέλουν δωμάτια στην Αμοργό υπάρχουν δίπλα στο κάμπινγκ (επιπλέον κόστος 35€ το άτομο την ημέρα σε δίκλινο), οπότε μας στέλνουν μνμ να το κανονίσουμε!

* Οι πεζοπορίες και γενικότερα το πρόγραμμα ενδέχεται να διαμορφώνεται αναλόγως των ανέμων και της θερμοκρασίας!

* Σύμφωνα με την Blue star ferries υπάρχει πιθανότητα αύξησης των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων μέχρι 7,5%.

* Όλο το πρόγραμμα της εξόρμησης είναι προαιρετικό, οπότε οποιαδήποτε μέρα, αν κάποιοι θέλουν να ξεκουραστούν μπορούν να μην συμμετάσχουν!

* Όλες οι πεζοπορίες απευθύνονται και σε αρχαρίους με καλή φυσική κατάσταση.

* Τα λεωφορεία με τα οποία πραγματοποιούμε τις Εξορμήσεις μας τηρούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και απολυμαίνονται πριν απο κάθε εκδρομή!

* Εάν νιώσετε αδιαθεσία ακόμα και αρκετές μέρες πριν την Εξόρμηση, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε!

Απαραίτητος Εξοπλισμός

- Jacket ή fleece

- Μποτάκια ή αθλητικά παπούτσια

- Δεύτερα παπούτσια & σαγιονάρες

- Σακκίδιο πλάτης για τις εξερευνήσεις μας

- Αντηλιακό, καπέλο, γυαλιά, πετσέτα, μαγιό & προσωπικά είδη

- 1,5 λίτρο νερό και ενεργειακά σνακ για τις εξερευνήσεις μας

- Ατομικό φαρμακείο με τα προσωπικά φάρμακα του καθενός

ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΜΠΙΝΓΚ

- Σκηνή, υπνόσακκος και υπόστρωμα

- Φακός, ωτοασπίδες & αντικουνουπικό

- powerbank

Όροι Συμμετοχής

Κόστος Συμμετοχής

Κανονικό 330€!!!

Φοιτητικό 295€!!!

Συμπεριλαμβάνονται:

 • 3 διανυκτερεύσεις στο κάμπινγκ της Αστυπάλαιας
 • 4 διανυκτερεύσεις στο κάμπινγκ της Αιγιάλης
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια:

-Πειραιάς - Αστυπάλαια

-Αστυπάλαια - Αμοργός

-Αμοργός - Πειραιάς

 • Ενοικίαση λεωφορείου για όλες τις μεταφορές στην Αστυπάλαια
 • Ενοικίαση λεωφορείου για όλες τις μεταφορές στην Αμοργό
 • Οι συνοδοί στις δραστηριότητες (με πιστοποίηση πρώτων βοηθειών)
 • Ο συντονισμός και η όλη διοργάνωση από την ομάδα μας
 • Ομαδικό οργανωμένο φαρμακείο
 • Φωτογραφικό υλικό
 • Ενδοεπικοινωνία με ασυρμάτους τεχνολογίας vhf/uhf
No ACF gallery field data found

Απαραίτητος Εξοπλισμός

- Jacket ή fleece

- Μποτάκια ή αθλητικά παπούτσια

- Δεύτερα παπούτσια & σαγιονάρες

- Σακκίδιο πλάτης για τις εξερευνήσεις μας

- Αντηλιακό, καπέλο, γυαλιά, πετσέτα, μαγιό & προσωπικά είδη

- 1,5 λίτρο νερό και ενεργειακά σνακ για τις εξερευνήσεις μας

- Ατομικό φαρμακείο με τα προσωπικά φάρμακα του καθενός

ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΜΠΙΝΓΚ

- Σκηνή, υπνόσακκος και υπόστρωμα

- Φακός, ωτοασπίδες & αντικουνουπικό

- powerbank

Κόστος Συμμετοχής

Κανονικό 330€!!!

Φοιτητικό 295€!!!

Συμπεριλαμβάνονται:

 • 3 διανυκτερεύσεις στο κάμπινγκ της Αστυπάλαιας
 • 4 διανυκτερεύσεις στο κάμπινγκ της Αιγιάλης
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια:

-Πειραιάς - Αστυπάλαια

-Αστυπάλαια - Αμοργός

-Αμοργός - Πειραιάς

 • Ενοικίαση λεωφορείου για όλες τις μεταφορές στην Αστυπάλαια
 • Ενοικίαση λεωφορείου για όλες τις μεταφορές στην Αμοργό
 • Οι συνοδοί στις δραστηριότητες (με πιστοποίηση πρώτων βοηθειών)
 • Ο συντονισμός και η όλη διοργάνωση από την ομάδα μας
 • Ομαδικό οργανωμένο φαρμακείο
 • Φωτογραφικό υλικό
 • Ενδοεπικοινωνία με ασυρμάτους τεχνολογίας vhf/uhf

Ίσως σε ενδιαφέρουν

Δες εκδρομές με την ίδια δραστηριότητα σε άλλα μέρη
6972756511
6944965803
ichiphost
envelopegraduation-hatphonemap-markerlocationcalendar-fullsyncclockline-spacingsort-amount-asc linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram